Social Icons

Uputstva

Na ovom mjestu ćete naći uputstva koja će vam pomoći da lakše ostvarite svoje ciljeve.

 1. Registracija novih konsultanata
 2. Uputstvo za on-line naručivanje
 3. Uputstvo za on-line naručivanje (kraće)
 4. Uspješno preporučivanje proizvoda
 5. Uputstvo za Oriflame webinar
 6. Vodič do uspjeha

1. Registracija novih konsultanata

Da bi ste se samostalno registrovali putem on-line obrasca za registraciju na zvaničnoj stranici Oriflame potrebno je da imate članski broj sponzora (osobe u čijoj mreži želite raditi), inače ćete biti dodijeljeni drugom, nasumično izabranom, sponzoru. Ukoliko ne znate članski broj sponzora a želite raditi sa nama, pošaljite upit na našu e-mail adresu (amela.lusija@gmail.com) i mi ćemo vam pomoći da postanete Oriflame konsultant. Nadamo se uspješan.

2. Uputstvo za on-line naručivanje

Uputstvo možete preuzeti ovdje tako što ćete kliknuti desnom tipkom miša a zatim "Save target as".

3. Uputstvo za on-line naručivanje (kraće)

Uputstvo možete preuzeti ovdje tako što ćete kliknuti desnom tipkom miša a zatim "Save target as".

4. Uspješno preporučivanje proizvoda

Evo nekoliko savjeta o tome kako privući nove saradnike:

Upoznajte se s novim katalogom i proizvodima
- Novi proizvodi i ključne ponude 
- Koristite vodič za njegu kože i Vodič kroz oriflame boje 
- Upoznajte se s vašim najdražim proizvodima

Napravite listu imena
- Radite s "užim" i "širim" krugom ljudi 
- Proširite listu putem preporuka 
- Koristite društvene mreže kako bi podijelili vaše interese i pronašli nove saradnike

Investirajte u kataloge
- Minimum od 10 kataloga po kataloškom periodu, cilj neka bude 20 saradnika 
- Šaljite katalog od saradnika do saradnika 
- Dijelite online linkove s vašim saradnicima 

Pokažite katalog i pitajte žele li nešto naručiti
- Otvoreno postavljajte pitanja, slušajte, koristite vodiče i aktivno pokazujte katalog 
- Odmah preuzmiajte narudžbe, po potrebi ostavite katalog 2 -3 dana 
- Podijelite narudžbe i pokažite sljedeći katalog

5. Tehničke informacije vezane za Webinar:

Kako biste se priključili na Webinar, preduslov je da imate Internet konekciju na svom računaru te uključene zvučnike ili slušalice.
Platforma Webex, koja se koristi za Webinar, optimizirana je za Internet Explorer pa bi najbolje bilo da koristite ovaj Internet preglednik (Browser). Možete takođe, bez problema, koristiti i Google Chrome. Webex bi trebao funkcionirati i preko drugih preglednika – no s Mozillom se mogu javiti poteškoće.
Također se preporučuje da na svom računaru imate instaliranu najnoviju verziju programa Java, koju možete pronaći ovdje i instalirati na vaš računar.

U pozivnom mailu dobit ćete lik na kojeg treba kliknuti kako biste se priključili online sastanku (webinaru). Nakon otvaranja linka, unijet ćete svoje ime i prezime te mail adresu. U sljedećem koraku ćete pokrenuti Webex aplikaciju i – tu ste!
Link za pristup sastanku, kojeg ćete dobiti u pozivnom mailu, bit će aktivan 2 sata prije zakazanog termina tako možete obaviti prijavu te pokretanje Webex aplikacije.
Kada Webinar zvanično počne, moći ćete slušati prezenatciju i vidjeti slajdove na svom ekranu. Nećete moći glasovno sudjelovati na sastanku, no svoja pitanja i komentare ćete moći upisivati u prozoru "Chat".

6. Vodič do uspjeha

Kako biste postali uspješan Oriflame Lider preporučujemo vam da imate jednog novog člana svake sedmice i da ste u kontinuiranom kontaktu s novim konsultantima. Kako bi ostali fokusirani i uspješni, Oriflame Lideri trebaju pratiti sljedeće aktivnosti svakog kataloškog perioda:

 • REKRUTIRANJE i aktiviranje konsultanata
 • TRENIRANJE i razvoj budućih lidera
 • POSTAVLJANJE CILJEVA i njihovo ispunjenje

Kako biste uspješno započeli vašu karijeru Oriflame konsultanta potrebno je da na entuzijastičan način razgovarate s 3 nove osobe svaki dan o Oriflame proizvodima i poslovnoj prilici. Također aktivno pokazujte novi katalog i skupljajte narudžbe od 20 redovnih mušterija u toku svakog kataloškog perioda. Pratite sljedeće aktivnosti svakog kataloškog perioda:


 • POKAŽI - novi katalog i sakupi narudžbe od svojih kupaca
 • POZOVI - druge da prisustvuju sastancima i događajima
 • PRISUSTVUJ - sastancima, treninzima i događajima


 

KORAK 1

Napravite 75 BB u kataloškom periodu kada ste se priključili i crna Wonder Lash maskara, univerzalni balzam i Milk & Honey hranljiva krema za ruke i tijelo bit će vaši za samo 3,90 KM s prvom narudžbom u narednom katalogu. (Šifra seta 670128)

KORAK 2

Napravite 75 BB i u drugom kataloškom periodu vašeg članstva i najprodavaniji miris Giordani Gold parfemska voda bit će vaša za samo 3,90 KM s prvom narudžbom u narednom katalogu. (Šifra 24169)

KORAK 3

Napravite 75 BB i u trećem kataloškom periodu od kada ste se priključili i Giordani Gold kuglice za nijansiranje i Giordani Gold tečni puder protiv starenja bit će vaši za samo 3,90 KM s prvom narudžbom u narednom katalogu. (Šifra seta 670162)